povratak
SOLARNA ENERGIJA

Stižu virtualne elektrane: ENNA Opskrba pokrenula novi projekt

S idejom da energija poduzetnicima ne bude trošak već da za njih stvara novu vrijednost, ENNA Opskrba pokrenula je novi projekt agregiranja putem virtualne elektrane.

SOLARNA ENERGIJA Kalkulator Imate pitanje?

S idejom da energija poduzetnicima ne bude trošak već da za njih stvara novu vrijednost, ENNA Opskrba pokrenula je novi projekt agregiranja putem virtualne elektrane.

Virtualne elektrane (VPP) čine potrošači, ali i proizvođači električne energije (solarne elektrane, vjetroelektrane, bioplinska postrojenja, kogeneracijska postrojenja,…) kao i baterije za pohranu energije. Virtualna elektrana na hrvatskom će tržištu kroz svoju tehnološku platformu objediniti korisnike mreže te će pametnim upravljanjem proizvodnjom i potrošnjom u skladu s uvjetima u sustavu, svojim partnerima omogućiti dodatne prihode od pomoćnih usluga sustavu.

Energetskim potrebama svih navedenih dionika upravlja se integrirano u sustavu virtualne elektrane kako bi tržište bilo u ravnoteži, a korisnici usluga VPP-a ostvarili maksimalne pogodnosti koje donosi širok krug subjekata različitih energetskih potreba.

Agregator (ENNA Opskrba) u izravnoj komunikaciji s operatorom prijenosnog sustava (HOPS) održava balans upravljanjem proizvodnjom i/ili potrošnjom korisnika mreže u svom sustavu agregiranja, tj. u svojoj virtualnoj elektrani.

Krajnji cilj VPP-a je osigurati stabilnost sustava, a svojim partnerima, korisnicima mreže, ostvarivanje dodatnih prihoda. Agregiranje, odnosno virtualne elektrane, u svrhu uravnoteženja energetskog sustava nužan su preduvjet za daljnji razvoj sustava i integriranje obnovljivih izvora energije na ekonomski prihvatljiv način.

ENNA Opskrba okupila je tim stručnjaka koji objedinjuje bogato znanje i iskustvo hrvatskog i europskog energetskog tržišta te domaćim tvrtkama sada nudi i virtualne elektrane - inovativan poslovni model koji će im omogućiti da na najbolji način iskoriste vlastitu energetsku poziciju.

Virtualna elektrana će nam omogućiti ostvarivanje višestruke dobrobiti – krajnjim korisnicima daje mogućnost da postanu aktivni sudionici tržišta električne energije i na taj način ostvaruju dodatne prihode. Cilj virtualnih elektrana nije samo uravnoteženje sustava, već i podrška održivom razvoju putem integracije obnovljivih izvora te na ovaj način podržavamo i zelenu tranziciju hrvatskoga gospodarstva prema održivijem energetskom sustavu“, pojasnila je Marijeta Majer, direktorica prodaje u ENNA Opskrbi te pozvala sve poslovne subjekte, potrošače i proizvođače električne energije, koji iz svojih energetskih izazova žele stvoriti novu vrijednost da se jave sa svojim pitanjima ili iskažu interes na info@enna-opskrba.hr.

ENNA Opskrba vodeća je tvrtka na tržištu solara u RH i u sektoru kućanstava s više od 2000 ugovorenih solarnih elektrana, a svojim kupcima nudi isključivo uslugu po modelu "ključ u ruke", uz 10 godina osiguranja i najbolju opremu na tržištu koja uključuje mikroinvertere.

 

Osim mikroinvertera koji omogućuju lakšu nadogradnju cijelog sustava, ono po čemu ENNA odskače od ostalih igrača na tržištu solara je brza i responzivna korisnička podrška koja kupcima stoji na raspolaganju prilikom odabira optimalne elektrane, ali i nakon puštanja same elektrane u pogon.

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622