povratak
SOLARNA ENERGIJA

Rade li solarne elektrane za vrijeme zime?

Osiguranje i jamstvo najbolja su garancija mirnog sna

SOLARNA ENERGIJA Kalkulator Imate pitanje?

Osiguranje i jamstvo najbolja su garancija mirnog sna

Zimski vremenski uvjeti i padaline poput snijega i kiše, često mogu imati utjecaja na efikasnost solarnih panela. Glavni razlog za smanjenu proizvodnju solarnih elektrana zimi nisu hladne temperature, već kraće trajanje dana, odnosno manja količina sunčeve svjetlosti koja tijekom dana padne na solarne panele. 

Dva faktora koja također doprinose smanjenoj učinkovitosti po zimskom vremenu jesu – oblaci i snijeg. Oblačno vrijeme smanjuje količinu sunčeve svjetlosti koju solarni panel prima, što smanjuje količinu električne energije koju panel taj dan proizvede. Drugi važan faktor može biti snijeg. On će, ako prekrije solarnu ploču, smanjiti proizvodnju električne energije, no odmah nakon njegovog otapanja, proizvodnja će se vratiti na uobičajenu razinu.

Solarne elektrane tvrtke Energia  naturalis osigurane su od oštećenja u slučaju potresa, tuče i ostalih vremenskih neprilika. Energia naturalis svojim kupcima nudi 25 godina jamstva, kao i osiguranje svih dijelova elektrane u trajanju od 10 godina koja pokriva i oštećenja nastala od svih vremenskih neprilika.

Uz osiguranje, za kupca je iznimno važno i trajanje jamstva na rad solarne elektrane, a jednako je važno i tko stoji iza navedenog jamstva. Jamstvo izdaje proizvođač panela koji se u pravilu nalazi izvan RH, često na drugom kontinentu, a tvrtka prodavatelj to jamstvo prenosi kupcu. Kada kupac elektrane odabire tvrtku koja će pružiti jamstvo, važno je da obrati pažnju na reputaciju i financijsku stabilnost prodavatelja. Tvrtka Energia naturalis jedan je od vodećih investitora u regiji te jedna od najbrže rastućih i financijski najstabilnijih kompanija u Hrvatskoj.

Za više informacija o radu elektrana zimi te uvjetima za postavljanje nazovite Energia naturalis službu za korisnike na besplatni info telefon 0800 6622 ili odaberite pitanje te ćemo Vas mi kontaktirati s traženim odgovorom.

Stručnjaci tvrtke Energia naturalis stoje kupcu na raspolaganju tijekom cijelog procesa postavljanja, a i nakon puštanja same elektrane u pogon.

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622