povratak
SOLARNA ENERGIJA

Ljetni dani podižu efikasnost solarnih panela

Solarne elektrane ljeti stvaraju osjetno više električne energije u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju tijekom cijele godine.

SOLARNA ENERGIJA Kalkulator Imate pitanje?

Solarne elektrane ljeti stvaraju osjetno više električne energije u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju tijekom cijele godine.

Srpanj je obično najtopliji mjesec u godini, a temperature zraka u Hrvatskoj već neko vrijeme danju prelaze visokih 30 stupnjeva. I dok ekstremne temperature ljudima ne odgovaraju, vrući dugi ljetni dani s mnogo sunca pogoduju radu solarnih elektrana, koje u srpnju stvaraju i do 50% više električne energije u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju tijekom cijele godine.

Uz srpanj, i kolovoz je mjesec u kojem ekstremne količine sunčeve energije donose još veće uštede vlasnicima solarnih elektrana. Naime, natprosječno sunčani mjeseci poput srpnja i kolovoza, u kojima dan traje i do 21 sat navečer, odlični su za povećanje proizvodnosti panela.

Više od dvije tisuće zadovoljnih kupaca koji su do sada odabrali ENNA solarne elektrane već koristi trenutne povoljne vremenske uvjete za stvaranje iznadprosječnih količina električne energije.

Natprosječan solarni potencijal Hrvatske prilika je za ulaganje u solarnu energiju

Hrvatska zbog svog geografskog položaja doista posjeduje značajan potencijal za korištenje solarne tehnologije, što se ponajprije odnosi na Dalmaciju čija obala ima i do 2700 sunčanih sati godišnje.

Najsunčaniji otok u Hrvatskoj – otok Hvar, broji više od 2800 sunčanih sati godišnje pa lokalci često kažu kako bi on sam mogao napajati cijelu Dalmaciju električnom energijom kad bi se u potpunosti iskoristio njegov solarni potencijal.

Ako se građanima Njemačke, koji u prosjeku imaju 1600 sunčanih sati godišnje, isplati ulagati u solarnu energiju, prilično je lako zaključiti koliki solarni potencijal zapravo skriva Hrvatska.

Pri kupnji solarne elektrane ključno je odabrati pouzdanog partnera koji je financijski stabilan te posjeduje dugogodišnje iskustvo, što kupcima jamči da će ostvariti sve prednosti korištenja solarne elektrane tijekom njenog životnog vijeka.

ENNA Opskrba vodeća je tvrtka na tržištu solara u RH i u sektoru kućanstava s više od 2000 ugovorenih solarnih elektrana, a svojim kupcima nudi isključivo uslugu po modelu "ključ u ruke", uz 10 godina osiguranja i najbolju opremu na tržištu koja uključuje mikroinvertere.

Osim mikroinvertera koji omogućuju lakšu nadogradnju cijelog sustava, ono po čemu ENNA odskače od ostalih igrača na tržištu solara je brza i responzivna korisnička podrška koja kupcima stoji na raspolaganju prilikom odabira optimalne elektrane, ali i nakon puštanja same elektrane u pogon.

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622