povratak
SOLARNA ENERGIJA

Mogu li ja postaviti solarnu elektranu na svoj krov?

Ekološke i financijske prednosti ugradnje solarne elektrane dobro su poznate svima, no mnogi se pitaju imaju li oni mogućnost da ugrade takav sustav u vlastito kućanstvo.

SOLARNA ENERGIJA Kalkulator Imate pitanje?

Ekološke i financijske prednosti ugradnje solarne elektrane dobro su poznate svima, no mnogi se pitaju imaju li oni mogućnost da ugrade takav sustav u vlastito kućanstvo.

Postoje dvije vrste solarnih elektrana, ovisno o tome jesu li, ili nisu, spojene na mrežni sustav. U ovome članku ćemo govoriti o solarnoj elektrani spojenoj na mrežu, koje, za razliku od otočnih, ipak imaju određene uvjete koje je potrebno ispuniti prije nego li krene proces ugradnje.
Glavni uvjet za postavljanje solarne elektrane na krov jest da kupac posjeduje nekretninu na kojoj želi ugraditi solarnu elektranu. Vlasnički papiri moraju biti uredni. Također, osoba treba imati čiste i uredne papire vezane uz vlasništvo nad brojilom. Ako se brojilo nalazi unutar kuće, tijekom procesa bit će ga potrebno izmjestiti izvan kuće – na fasadu ili na rub zemljišta. Ako zadovoljavate navedene uvjete i želite ugraditi solarnu elektranu, daljnji postupak ćemo u Vaše ime odraditi mi.  Sve što vi trebate učiniti je pripremiti određene podatke kako bi cijeli postupak protekao glatko i bez zastoja. Štedite vrijeme, novac i živce - prepustite nam kompletan proces dokumentacije, papirologije i rješavanja birokratskih zapreka.

U nastavku donosimo pregled podataka koji su neophodni za izradu ponude za projekt:
• Godišnja potrošnja – VT, NT 
• Orijentacija krova 
• Lokacija građevine – adresa
• Tip krova – kosi ili ravni
• Vrsta krovnog pokrova – crijep, lim…
• Vrsta potkonstrukcije – drvo/beton/metal
• Broj faza priključka
• Fotografija objekta

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622