povratak
SOLARNA ENERGIJA

Mikroinverteri su sigurniji i učinkovitiji od invertera

Energia naturalis svojim kupcima nudi isključivo solarne elektrane koje koriste mikroinvertere za svoj rad kako bi osigurala najefikasnije i najsigurnije korištenje sunčeve energije.

SOLARNA ENERGIJA Kalkulator Imate pitanje?

Energia naturalis svojim kupcima nudi isključivo solarne elektrane koje koriste mikroinvertere za svoj rad kako bi osigurala najefikasnije i najsigurnije korištenje sunčeve energije.

Mikroinverteri i inverter su uređaji koji se koriste u solarnim panelima za pretvaranje jednosmjerne struje (DC) proizvedene u solarnim panelima u izmjeničnu struju (AC) koju možemo koristiti za napajanje uređaja u kućanstvu. No, postoji ogromna razlika u načinu njihova rada, a ujedno i u efikasnosti. 
Inverter je centralizirani uređaji koji se obično postavlja na zid kuće ili u garažu. Bez obzira na broj panela na krovu, koristi se jedan inverter za sve solarne ploče u sustavu.  Mikroinverteri su pak manji uređaji koji se postavljaju na poleđinu svakog solarnog panela. Svaki mikroinverter zasebno pretvara struju iz pojedinačnog solarnog panela u izmjeničnu struju, što znači da svaki panel može raditi neovisno od drugih panela u sustavu. Dakle, inverteri su centralizirani, dok su mikroinverteri distribuirani te stoga pružaju fleksibilnost i optimalnu učinkovitost u solarnim sustavima.

Postoje brojne prednosti korištenja mikroinvertera u odnosu na zastarjele centralizirane invertere:
1. Povećana učinkovitost: Korištenje mikroinvertera omogućuje svakom pojedinačnom solarnom panelu u sustavu da radi s optimalnom učinkovitošću 
2. Bolje praćenje performansi: Svaki mikroinverter ima ugrađene senzore koji omogućuju nadzor performansi svakog pojedinačnog solarnog panela 
3. Manja ovisnost o vremenskim uvjetima: U slučaju da je jedan panel pokriven snijegom i stoga proizvodi manje energije, u sustavu s inverterom svi paneli radit će na takvoj nižoj razini. Kod mikroinvertera svaki panel radi neovisno o radu drugog.
4. Povećana sigurnost: Mikroinverteri rade s nižim naponima od centraliziranog invertera, stoga postoji manji rizik od električnih šokova i drugih sigurnosnih problema.
5. Manje održavanja: Centralizirani inverteri su složeni uređaji koji zahtijevaju redovito održavanje. S druge strane, mikroinverteri su manji i jednostavniji za instalaciju i održavanje
6. Lakša i jeftinija nadogradnja sustava: U sustavima s inverterom, nije moguće jednostavno dodati nove solarne module bez promjene, odnosno kupnje jačeg invertera, dok je s mikroinverterima povećanje kapaciteta elektrane vrlo jednostavno. Kupac samo treba dodati nove module, budući da svaki radi neovisno 

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622