povratak
SOLARNA ENERGIJA

Kako izgleda ugradnja solarne elektrane na Vaš dom

Proces postavljanja solarne elektrane na krov Vašega doma, iako se na prvu može činiti kompliciranim, zapravo je vrlo jednostavan ako ga prepustite stručnjacima s iskustvom i znanjem.

SOLARNA ENERGIJA Kalkulator Imate pitanje?

Proces postavljanja solarne elektrane na krov Vašega doma, iako se na prvu može činiti kompliciranim, zapravo je vrlo jednostavan ako ga prepustite stručnjacima s iskustvom i znanjem.

U zimskim mjesecima, naši kupci nas najčešće pitaju može li se elektrana postavljati na krov kuće za vrijeme loših vremenskih uvjeta. Za ugradnju elektrane jedino je bitno da ne pada kiša te da nema snijega i leda jer monteri prilikom postavljanja moraju otvarati krov, ali i penjati se na njega.

Solarni paneli mogu se postavljati na većinu krovova, a jedino su upitni pokrovi koji sami po sebi nisu napravljeni da bi izdržali 25 godina, poput salonitnih ploča i leksan krovova. Zato na njih nema smisla postavljati panele, a isto je i s nadstrešnicama koje nemaju dobru statiku.

Montaža svake solarne elektrane započinje prikupljanjem materijala u skladištu u Zagrebu. Prvi korak na terenu je razgovor s vlasnikom objekta te dogovor oko točne pozicije panela na krovu, jer ponekad vlasnik objekta ima neke sitne izmjene s obzirom na projekt.

Potom se montažerski tim od troje ljudi dijeli na dva mini tima. Dva montažera idu na krov i počinju s montažom solarnih panela, dok električar u kući počinje razvlačiti strujnu instalaciju.

Tim na krovu prvo postavlja prihvatne kuke ili prihvatne vijke koji su direktna spona između krovnih greda i panela. Ako je krov pokriven crijepom, koriste se kuke. One se montiraju ispod crijepa, a izlaze oko crijepa opet natrag gore. Najbitnije je da krov ostane identičan kakav je bio i prije. Potom se kroje i montiraju aluminijske šine. Šine se, nakon postavljanja, moraju i poravnati.

Kad se ispod svakog panela postave optimizatori, mali uređaji koji kontroliraju rad tog panela i šalju struju, njih je potrebno povezati, odnosno napraviti krovno kabliranje. Tek onda ide postavljanje panela. Za to vrijeme električar u kući cijelo vrijeme spaja i montira inverter i kutiju s prednaponskom zaštitom i ostalim osiguračima te sve to spaja na kućnu struju.

Nakon što naši stručnjaci testiraju Vašu novu elektranu, vrijeme je da se opustite i započnete s uštedama na Vašim računima. Već na prvom računu uvjerit ćete se kako je postavljanje solarne elektrane na Vaš krov bila jedna od najboljih investicija u budućnost, naš planet i Vašu energetsku neovisnost.

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622