povratak
SOLARNA ENERGIJA

Kako do solarne elektrane uz najpovoljniji kredit?

Hrvatska je među zemljama Europske Unije u kojima se najviše isplati ulagati u solarne elektrane. Naime, zbog svoga geografskog položaja imamo visoku prosječnu godišnju osunčanost i veliki solarni potencijal, što izgradnju elektrane čini isplativijom od gradnje u mnogim europskim zemljama.

SOLARNA ENERGIJA Kalkulator Imate pitanje?

Hrvatska je među zemljama Europske Unije u kojima se najviše isplati ulagati u solarne elektrane. Naime, zbog svoga geografskog položaja imamo visoku prosječnu godišnju osunčanost i veliki solarni potencijal, što izgradnju elektrane čini isplativijom od gradnje u mnogim europskim zemljama.

Postavljanje solarne elektrane na krov kućanstva i prelazak na čistu i ekološki prihvatljivu energiju je investicija koja se do sada većini građana činila nedostupnom. No, s tehnološkim razvitkom solarnih elektrana, ali i sve većim poskupljenjem cijena struje i plina na tržištu, vrijednost cijelog projekta nije više visoka, pogotovo ako se u obzir uzme energetska neovisnost, relativno kratak povrat investicije i pozitivan utjecaj na okoliš.

Povrat takve investicije, ovisno o geografskoj lokaciji unutar Hrvatske, može se očekivati u prosjeku već kroz 7 godina. Sva energija koju solarna elektrana proizvede nakon što sama sebe otplati, za kupca je ‘besplatna’. Na taj će način, tijekom svoga životnog vijeka prosječna solarna elektrana svome vlasniku uštedjeti oko 16.000€.

Ulaganje u solarnu elektranu stoga je vrlo isplativo, a godišnji povrat od približno 15% prilično je visok za investiciju koja gotovo da i nema rizika te za koju nije potreban nikakav dodatni rad u budućnosti. U usporedbi s klasičnom štednjom u banci, ulaganje u solarnu elektranu isplativije je čak 7 puta!

Budući da u Hrvatskoj postoji velik broj građana koji su zainteresirani za instalaciju solarne elektrane, no trebaju financijsku pomoć u ostvarenju svog cilja, Energia naturalis svojim je kupcima omogućila kupnju solarne elektrane čak i ako trenutno nemaju dovoljno financijskih sredstava.

Uz Erste stambeni EKO kredit, investiranje u solarnu elektranu dostupno je svim građanima koji su zainteresirani za prelazak na zelenu energiju uz povoljne posebne uvjete kreditiranja u Erste banci s kamatnom stopom od 3.55%.

Zamislite da, umjesto plaćanja mjesečnog računa za struju, plaćate banci ratu kredita i time otplaćujete elektranu koja za vas struju proizvodi besplatno. Nakon prosječno osam godina kredit će biti otplaćen, a za iduće godine sva energija koju elektrana proizvede za vas će biti 'besplatna', a ujedno i ekološki prihvatljiva.

Za prosječnu hrvatsku četveročlanu obitelj odmah nakon ugradnje solarne elektrane računi za struju smanjuju se za 75 do 90 posto, tako da će kredit otplatiti sama solarna elektrana.

Energia naturalis nudi individualizirani pristup svakome kupcu i uslugu „ključ u ruke“, stoga je na Vama samo da se bez obaveza javite našim stručnjacima koji će procijeniti vrijednost investicije, prikupiti svu potrebnu dokumentaciju, a naši partneri u Erste banci će Vam pomoći da bez hipoteke na jednostavan način ugovorite EKO stambeni kredit i započnete svoju energetsku neovisnost.

Proučite detalje o Erste EKO kreditu ovdje.

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622