povratak
SAVJETOVALIŠTE

Inovativna aplikacija Mali Zmaj

Zmaj App je aplikacija koja će na vrlo lagan i transparentan način spojiti potrebitu djecu i obitelji sa potencijalnim donatorima i tako ostvarivati cilj postojanja i rada skupine entuzijasta i volontera koji stoje iza ove prekrasne udruge

SAVJETOVALIŠTE Kalkulator Imate pitanje?

Zmaj App je aplikacija koja će na vrlo lagan i transparentan način spojiti potrebitu djecu i obitelji sa potencijalnim donatorima i tako ostvarivati cilj postojanja i rada skupine entuzijasta i volontera koji stoje iza ove prekrasne udruge

Društvo „Mali zmaj“ započelo je kao mali interni projekt nekolicine prijatelja u prosincu 2009. godine. Iz želje da uvesele što veći broj djece i pomognu onima kojima je to najpotrebnije volontersko djelovanje je obuhvaćalo sve veći i veći broj ljudi. I sami iznenađeni velikim odazivom ljudi i velikom voljom za pomaganjem potrebitima, jedini logičan slijed je bilo osnivanje Udruge koja bi svoje dobre namjere podigla na još veću razinu. Osim prikupljanja pomoći organiziraju i besplatne radionice, izlete i priredbe za djecu kroz cijelu godinu te nesebično nude pomoć pri učenju te besplatno psihološko savjetovanje. Udruga Mali Zmaj danas ima 150 obitelji stalnih korisnika sa 370 djece, osim toga još 150 djece iz prihvatilišta, domova i sigurnih kuća.

 

Svrha i razlozi projekta – potrebe na koje ZMAJAPP odgovara

Iz godine u godinu u Hrvatskoj je sve više djece koja su siromašna ili žive u riziku od siromaštva. Stanje u državi reflektira se posebno na njene najranjivije skupine. Sve je više obitelji i djece koja nemaju pokrivene ni osnovne egzistencijalne potrebe. Sve je veća potreba za organizacijama humanitarnog karaktera koje bi im mogle pomoći sa poboljšanjem osnovnih životnih uvjeta. Podaci iz 2015. godine govore da je u Hrvatskoj najmanje 10.000 gladne djece, a UNICEF je izračunao da oko 60.000 djece ispod 7 godina živi ispod granice siromaštva. U zadnjih nekoliko godina se taj broj još povećao i statistike su poražavajuće. Unicef također navodi da djeca koja odrastaju u siromaštvu imaju veći rizik od socijalne isključenosti i problema sa zdravljem. Siromaštvo povećava brojne rizike za djecu, ponajprije zanemarivanja i zlostavljanja, te otežava pristup zdravstvenim, socijalnim, obrazovnim i kulturnim uslugama važnim za razvoj djece tako da taj problem nije samo ekonomske prirode.

Mali zmaj već godinama radi na spajanju potrebite djece s onima koji im mogu pomoći, pronalaze se  trajni donatore (privatne osobe ili tvrtke) koji bi mogli sustavno pomagati jednom ili više djece. Za sada oko 270 djece ima svoje trajne donatore (što znači da dobivaju poklone za rođendan, Božić, Uskrs, pakete školske opreme i pribora od osobe koja ih je izabrala, neki im plaćaju školske užine i prijevoz, lijekove ili pokrivaju neke druge bitne troškove za konkretno dijete, neki dobivaju mjesečne pakete hrane od svog donatora).

Trenutno, priručna i pojednostavljena web aplikacija omogućava pronalazak donatora za božićne i uskrsne poklone za svu tu djecu te potpuno oprema svu djecu školskog uzrasta za početak nove školske godine. Uz dodatno ulaganje u profesionalnu izradu prave mobilne aplikacije mogli bi osigurati puno veći spektar pomoći koja se preko aplikacije može tražiti, a time bi olakšali i donatorima da se uključe u pomaganje tokom cijele godine.

Donacijom od 55.000,00 kn bit će omogućeno programirati novu multifunkcionalnu aplikaciju kako bi svako potrebito dijete ili obitelj dobili svog donatora.

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622