povratak
SAVJETOVALIŠTE

Besplatan tečaj vozačkog za mlade u udomiteljskim obiteljima

Zaklada Novo sutra financira vozačke dozvole B kategorije za sve mlade koji uskoro izlaze iz udomiteljske skrbi kako bi imali jednake uvjete pri zapošljavanju poput većine svojih vršnjaka

SAVJETOVALIŠTE Kalkulator Imate pitanje?

Zaklada Novo sutra financira vozačke dozvole B kategorije za sve mlade koji uskoro izlaze iz udomiteljske skrbi kako bi imali jednake uvjete pri zapošljavanju poput većine svojih vršnjaka

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, prva mreža udruga udomitelja djece u Hrvatskoj, neformalno utemeljena 2005., a službeno osnovana u srpnju 2008., djeluje putem uspostavljanja mreže podrške, edukacija, aktivnosti zagovaranja, pružanja informacija, povezivanja i suradnje s udrugama udomitelja. Danas broje 14 članica, od čega 13 udruga udomitelja i Stelu Njemeček kao fizičku osobu, jednu od osnivačica Foruma. Svoj rad temelje na aktivnom uključivanju te osnaživanju djece, mladih i udomitelja, o čemu najbolje govore projekti u kojima sudjeluju.

Zaklada Novo sutra je prepoznala njihov rad te odobrila realizaciju projekta kroz koji će se omogućiti polaganje vozačkog ispita za djecu iz udomiteljskih obitelji.

Prvenstveno smo gledali koje su potrebe naše djece. Uočili smo da im je veliki problem pri zapošljavanju to što nemaju položen vozački ispit. Tada smo osmislili projekt i krenuli u potragu za sponzorom. Više od godinu dana smo tražili, pisali i čekali da se nešto dogodi po tom pitanju. Konačno smo na internetu pronašli Zakladu Novo sutra te prijavili projekt „Trebam B da budem bolji“ – ispričala nam je dopredsjednica Foruma Claudia Juranić Klarić, dodajući kako je sigurna da je njihov projekt bio prepoznat po tome što će njegovom provedbom pogurati jednu čitavu generaciju mladih ljudi kojima je potrebna pomoć.  – Mnogi poslodavci uvjetuju da kandidati moraju imati položenu B kategoriju, a sada će naša djeca biti konkurentna. Zatim, otvara im se širi spektar zanimanja koje mogu obavljati (npr. dostavljači, komercijalisti, taksisti…) ili raditi part-time, te dodatno popuniti budžet. Možete zamisliti, ukoliko netko ostane bez posla u struci koliko će mu značiti ta vozačka dozvola.

U ovom projektu prijavljena su djeca koja zadovoljavaju uvjete da imaju najmanje 17 godina, da su sposobni i zdravi za polaganje vozačkog ispita te da su još uvijek u udomiteljskoj obitelji, za što su udomitelji trebali dostaviti dokaz. 

Kontaktirajte nas

Poštovani, Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu povratnog kontakta kako bismo odgovorili na Vaš upit i savjetovali Vas u odabiru usluge. Više informacija o obradi osobnih podataka koje provodi ENNA Opskrba d.o.o. dostupno je na linku.
0800 6622